На 05.06.2019 г. учениците от Х „А“ клас с класен ръководител Ирина Тончева проведоха своя урок, посветен на великия руски поет и писател Александър Сергеевич Пушкин в училищната библиотека. Всеки бе подготвил известно стихотворение, което представи пред съучениците си. Интерес предизвика мултимедийната презентация за живота и творчеството на Пушкин, изработена от Вера Драгнева – преподавател по руски език. Тематичната витрина с библиотечни материали „Пушкин – родоначальник новой русской литературы“ запозна учениците с наследството на поета.

На 06.06.2019 г. в гимназията се проведе конкурс на тема: „Пушкин  и Русия“  с ученици от всички класове, които изготвиха изложбен кът във фоайето на гимназията. Компетентно жури излъчи победителите и връчи наградите:  1 място – Давиде Тодоров и  Янко Неданов от Х „Д“ клас; 2 място – учениците от IХ „Ж“ и Х „В“; 3-то място – учениците от  VIII „А“, VIII „В“ и VIII „Г“ клас.

През всичките тези дни / в училищната библиотека / ученици четоха откъси от произведения на поета и откриваха своя Пушкин.

Приятелите и любителите на руския език и руската литература решиха отбелязването на Деня на руския език в ЕГ „Иван Вазов“ да се превърне в традиция.

 

Информацията предоставиха:

Ирина Тончева и Галина Кривчева

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив