Последният училищен звънец огласи училищния двор на ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив точно в 11:00ч. на 14 май 2021г. Той сложи края на училищните години и постави ново начало за зрелостниците от гимназията.

Дванадесетокласниците от класовете на Ирина Тончева, Нели Коева, Вера Драгнева, Елена Тодорова, Милена Пеева, Надя Стоицева, Стойчо Кукунов и Виктория Лафчиева получиха своите балони в цветовете на знамената на изучаваните от тях чужди езици. В края на тържеството с тях те оцветиха небето над мястото като символ на техния полет към мечтите.

 

Както повелява традицията Абитуриентската академия на гимназията връчи ежегодните награди на учители на тържественото изпращане на випуск 2021.

 

Това е човекът, чиято врата винаги бе отворена, за да ни приеме и изслуша, и в чиято душа болезнено откънтяваха проблемите ни, за да се намери най-доброто им решение.”  С този мотив зрелостниците на ЕГ „Иван Вазов“ удостоиха с титлата „Пазител на царството“ директора на училището Вихра Ерамян. 

Желязната лейди на випуска се оказа Диана Иванова. Преподавателят по история, който „се опитваше да изправи нашите кривици и ни вдъхнови с вярата си във всеки от нас, който ни превърна в дами и господа, способни да покоряват света“. 

Призът „Междугалактическа царица“ отиде при Лена Кръстева. Физичката, която „водеше нашите пътешествия между галактиките в звездното небе, която ни посвети в тайните на законите на гравитацията, но и ни убеди, че всеки от нас може да ги преодолява и да полети“, аргументираха се учениците.

 

Победител в категорията „Приятел на всички“ бе Ивилина Генова, която „може да прости и непростимото, да влага любов във всяко свое действие, дори и в упрека за поредната грешка“. 

На ходеща и дишаща Уикипедия бе оприличена Стела Василева, която спечели в категория „Властелинът на познанието“. За това, че разкрива тайните не само на световете на езика и литературата, а и на това как може човек да се извиси над суетата и сивотата на света, как може истински да се обича човек, идея и мечта. 

Човекът с нестандартен изказ, нетипичен поглед към света, с изискана визия и прецизно отношение към всеки бе обявен за носител на приза „Нестандартен компас“. Учителят по география Стойчо Кукунов винаги успявал да намери решение на проблемите, особено на 12 ж, показвайки правилната посока до целта.

„Вълнуващо е да чуеш добри думи за себе си“, призна зам.-директорът и преподавател по френски език Мария Атанасова, след като чу мотивите за наградата си в категория „Ръката на разума“. „Измъкваше ни от пропастта, когато вече сме сгрешили, вдъхваше ни увереност, когато дори самите ние бяхме изгубили вярата в себе си, убеждаваше нас и колегите си в смисъла на необходимата промяна в начините на учене и преподаване, защото силата на разума й помагаше да вижда в бъдещето“, аргументираха се абитуриентите.

Математичката Босилка Янева спечели в категория „Теорема на спокойствието“, а Надя Стоицева получи признание за това, че „с прецизност, граничеща със съвършенство, успя да покаже, че в сърцето й всички сме равни, но по отношение на знанието всеки заслужава точно определено място в класацията по успех”. Така тя бе удостоена с титлата „Мисис Стриктност“.

Не минава церемония, на която зрелостниците да не скандират името на Илко Василев. И тази година преподавателят по български език и литература, от няколко години и зам.-директор, получи поредната доза признание на 12-класниците, които го определиха като Щастливеца.

 

Дванадесетокласниците получиха и извънредното издание на училищния вестник “Poliglot”, специално подготвен от осмокласника Димитър Даскалов и от Ученическия парламент. Той събра на страниците си пожеланията на ръководството, класните ръководители и учителите.

« 1 на 4 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар