Учителите и учениците на Езикова гимназия „Иван Вазов“ днес бяха удостоени с изключително високата чест да посрещнат в училището американския посланик Н.Пр. Херо Мустафа.

Целта на посещението на посланика на Съединените американски щати бе да се запознае на място с прилагането на иновативния образователен модел 1:1 в обучението на учениците в Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив.

 Нейно превъзходителство Херо Мустафа посети два учебни часа – по история и цивилизации и по физика и астрономия. Посланик Мустафа бе впечатлена от видяното и в нетипичен за дипломат сърдечен, приятелски и позитивен разговор с учениците изрази своето възхищение от начина, по който се обучават възпитаниците на гимназията и от отличното ниво на владеене на чуждите езици, на които се изучават съответните учебни предмети.

Учениците и учителите, които имаха удоволствието да се срещнат с американския посланик, бяха изключително впечатлени от непринудеността, сърдечността, искреността и емоционалността на висшия дипломат.

За всички членове на училищнта общност на Езикова гимназия „Иван Вазов“ топлото и приветливо отношение на Н.Пр. Херо Мустафа и искрените ѝ думи за видяното в училище са превърнаха не само в радост и вълнение, а ни изпълниха и с вдъхновение и увереност, защото оценката на посланика на страната, лидер в създаването и внедряването на образователни технологии и  еталон за висше академично образование е знак за това, че усилията на училището ни с подкрепата на Община Пловдив за интегриране на облачните технологии в обучението са крачки в правилната посока. 

« 1 на 3 »

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив