Ученици от ЕГ “Иван Вазов” взеха участие във Великденския благотворителен базар, който традиционно се организира от Младежки център Пловдив. Тази година той се преведе на 17 и 18 април 2021г. и бе разположен около сградата на Младежки център Пловдив на Гребната база. Целта на традиционното вече събитие е развиване на подкрепата и съпричастността на младите хора към благородни каузи и добри дела, както и стимулиране на творчеството у тях. Пловдивските училища, детски градини, неправителствени организации и доброволци от града се обединиха под общото мото на базара “Деца помагат на деца”.

Въпреки студеното и дъждовно време десетки пловдивчани посетиха шатрите на участниците, които бяха подготвили ръчно изработена Великденска украса и декорация. 

Тази година инициативата за участието в това благородно събитие бе изцяло на осмокласниците от училището, които бяха подкрепени от Ученическия парламент.  Те вложиха енергия, любов и добро настроение, за да сътворят прекрасни предмети и подаръци, които бързо намериха своите нови притежатели. 

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар