Месец март традиционно е посветен на френския език, а периодът 14-20 март е международната седмица на франкофонията. В тази връзка паралелките, изучаващи френски език, проведоха анкета за избор на песни на френски, които да заместят училищния звънец. 

          Георги Кацаров от Xж клас подготви радиопредаване с най-популярните песни, избрани от учениците. Благодарим му за чудесната идея и изпълнение, както и на г-жа Милена Костова, преподавател по музика в гимназията, за подкрепата и техническото съдействие! Можете да чуете предаването тук .

          Отново  допитване до класовете, изучаващи френски и учителите, които преподават на езика, определи отбора, представил се най-добре в срочния проект на VIIIж клас <<Comme les chefs>> – изготвяне, подготовка и представяне на френски на четиристепенно меню. Майстор-готвачите  Васил Пищялов, Денис Исаев, Теди Исаева и Георги Иванов получиха над 50 % от общия брой гласове и заслужено взеха наградата, но благодарим на всички участници, чиито кулинарни и езикови умения наистина ни впечатлиха. 

         След известно прекъсване, за втора поредна година, отборът гимназията ще се включи в националното състезание „Предизвикателство на четенето” на френски език, което ще се проведе на 24.03.2022г. Успех на състезателите!

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар