По традиция ЕГ “Иван Вазов”-Пловдив, отбеляза Националния празник на България – трети март, с множество инициативи, посветени на 144-тата годишнина от Освобождението на страната ни. В организацията и провеждането на инициативите активно се включиха представители на Ученическия парламент, ученици и учители.

Честването на Освобождението започна с тематичен час на класа,  материалите за който подготви библиотекарят на училището Галина Кривчева. 

“Иска ми се всеки българин да намери начин да е горд, че е българин. Поводи имаме много, стига да искаме. Разбира се, че не сме най – забележителната нация в историята на света, нито сме най – влиятелната, нито най – икономически преуспялата. Причини да не сме горди хиляди. Въпросът е поне днес, на националния празник да развеем гордо трикольора и да застанем гордо до Стара планина.”

Учениците зарадваха родители, учители и съученици с въртуален празничен концерт. Той събра такива патриотични песни като “Хубава си моя горо”, “Я кажи ми облаче ле бяло”, “Заплакала е Стара планина” и др. Празничният поздрав е резултат от екипната работа на Ученическия парламент, клуб “Училищно музикално радио” и Ателие “Драматургична работилница” на ЕГ “Иван Вазов”. Ако сте пропуснали да го гледате, можете да го направите ТУК.

Осмокласниците Йоан Иванов и Ангел Георгиев представляваха Ученическия парламент в традиционното поднасяне на цветя и венци пред Паметника на руските освободители. Заедно с тях пътя до върха на хълм “Бунарджик” извървяха много учители и ученици.

Вярваме и се молим духът на свободата и любовта към отечеството да бъдат вечно живи в нашите сърца, за да просъществува и преуспява България” – с тези думи Вероника Арбалиева поздрави училищната общност в навечерието на най-българския празник.

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив