Първото посещение в училищната библиотека на осмокласниците с профил немски език започна от новосъздадения кът за четене в непосредствена близост до библиотеката, предразполагащ учениците както към изграждане на трайни навици за четене, така и към работа в екип и осъществяване на проектни дейности. 

С нескрито любопитство момчетата и момичетата от 8.ж клас разгледаха изложените чуждоезични издания на най – популярното произведение в мащабното творчество на Иван Вазов – романът „Под игото“. Изказаха мнение по темата „Българинът може да се чувства най – много българин, когато чете Вазов“ и продължиха разговора с въпроси за най четената и превеждана българска книга. В училищната библиотека тийнейджърите откриха литература от различен вид, тематика и жанр. Споделиха своите впечатления от новонабавените заглавия, съобразени с техните интереси и потребности – българска класика, фентъзи, тийн романи. 

На 03.10.2023 г. осмокласниците с класен ръководител г-жа Мария Ангелова проведоха час на класа в училищната библиотека. Запознаха се с начина на подредба, обслужване на читатели, техните права и задължения. Разгледаха и обсъдиха спецификата на различните видове испански речници. Часът мина неусетно и приятно за всички. Учениците си обещаха да станат редовни читатели на библиотеката.

Може да харесате още

ЕГ „Иван Вазов“ чества Деня на Европа
Последен училищен звънец за Випуск 2024
Музей на виртуалното изкуство