Първото посещение в училищната библиотека на осмокласниците с профил немски език започна от новосъздадения кът за четене в непосредствена близост до библиотеката, предразполагащ учениците както към изграждане на трайни навици за четене, така и към работа в екип и осъществяване на проектни дейности. 

С нескрито любопитство момчетата и момичетата от 8.ж клас разгледаха изложените чуждоезични издания на най – популярното произведение в мащабното творчество на Иван Вазов – романът „Под игото“. Изказаха мнение по темата „Българинът може да се чувства най – много българин, когато чете Вазов“ и продължиха разговора с въпроси за най четената и превеждана българска книга. В училищната библиотека тийнейджърите откриха литература от различен вид, тематика и жанр. Споделиха своите впечатления от новонабавените заглавия, съобразени с техните интереси и потребности – българска класика, фентъзи, тийн романи. 

На 03.10.2023 г. осмокласниците с класен ръководител г-жа Мария Ангелова проведоха час на класа в училищната библиотека. Запознаха се с начина на подредба, обслужване на читатели, техните права и задължения. Разгледаха и обсъдиха спецификата на различните видове испански речници. Часът мина неусетно и приятно за всички. Учениците си обещаха да станат редовни читатели на библиотеката.

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“