Учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов” отбелязаха тържествено светлата дата на Освобождението 3 март на 26 февруари във Военния клуб. По идея на ръководството на гимназията в Пловдив гостува поетично-музикалният и патриотичен спектакъл „Памет“, дело на театрална школа „Юлий“-София  и НЧ „Г.С.Раковски-1925“- София с режисьор Владимир Мастиков. Събитието е посветено на всички национални герои, допринесли за освобождението на България от турско робство. Спектакълът е съчетание от най-ярките и емблематични възрожденско- освободителни стихове в историята на българската литература: Христо Ботев, Иван Вазов, Дамян Дамянов, Пейо Яворов.

„Памет“  е съчетание на театрално-поставена поезия придружена от акапелни изпълнения на български народни песни, пластически етюди, атрактивна сценография и автентично фолклорно облекло.

Директорът на гимназията г-жа Вихра Ерамян сподели: „Настоящата 2020 г. е специална за нашето училище, защото ние и целият български народ честваме 170 години от рождението на патриарха на българската литература, човекът чието творчество е отражение на следосвобожденска България, нашият патрон и вдъхновител Иван Вазов. Затова бе напълно естествено, като ръководство, да приемем поканата на продуцентска къща „Гранде арт” да преживеем магията на спектакъла „Памет”.

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив