На 23 март 2024 г., училището ни преобрази един обикновен пролетен ден в нещо наистина специално със събитието „Първа пролет в приюта“ – благотворителен базар с кауза. Целта беше благородна – да се съберат средства в подкрепа на местния приют за бездомни кучета и едновременно с това да се насърчи осиновяването на тези прекрасни животни.

Учениците от „Клубът на супергероите“ към ЕГ „Иван Вазов“ в гр. Пловдив и техните съученици от 8.В клас, под ръководството на Виктория Джангърова и Ася Полянкова, се превърнаха в истински супергерои за тези нуждаещи се същества. Те не само изработиха атрактивни бижута, картички, пъзели, свещници, магнити за хладилник и други предмети по време на предходно организираната „Доброволческа работилница“, но и създадоха на място уникални картини, които бяха продадени на базара.

Събитието беше обогатено с рисунки на лица за децата и специално внимание към най-малките посетители – изработено кученце от балон при излизане. Емоционален акцент поставиха и доброволците от фондация „Лео“, които демонстрираха как се грижим и разхождаме кучета от приюта. Гостите имаха възможност не само да видят и погалят кучетата, но и да разходят някои от тях, което създаде незабравими моменти на съпричастност и любов.

Резултатът от събитието надмина всички очаквания – събраха се общо 476 лв. за подкрепа на приюта и, още по-важно, трима четириноги приятели намериха своите домове и семейства.

Това събитие отново доказа, че заедно можем да правим велики дела. Благодарим на всички ученици, родители, учители, ръководството и служителите на ОП “Зооветеринарен комплекс”, ръководството на ЕГ “Иван Вазов”, Фондация “Лео” и всички доброволци, които допринесоха за успеха на „Първа пролет в приюта“.

Благодарим и на нашите гости, които отделиха от времето си в съботния празничен ден, за да подкрепят каузата ни.

            Заедно показахте, че съчувствието, обичта и общността могат да променят живота не само на бездомните животни, но и на нас самите, обогатявайки ни с нови изживявания и давайки ни възможност да бъдем част от нещо по-голямо.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“