Учениците от VIII – и клас /немски език / и VIII – б клас / испански език / първи посетиха училищната библиотека през новата учебна година.  На 09.10.2019 г. часът по БЕЛ  на г-жа Жана Паунова се проведе в библиотеката „Най-великото изобретение на човека е книгата. И тя ще си остане такава, докато хората умеят да я ползват по предназначение“. С тези думи на Александър Блок започна своята беседа училищният библиотекар, който говори за общуването с книгите, за ролята на библиотеката и четенето.

            На  23.10.2019 г. учениците от VIII – е клас /английски език/  със своя преподавател по БЕЛ г-жа Ивелина Чепилска посетиха  училищната библиотека, а на 24.10.2019 г. с VIII – ж клас /френски език/ и VIII – з /немски език/ се проведе поредния урок по ББЗ Учениците разгледаха библиотечния фонд и заеха за домашен прочит различни заглавия, убедени, че именно училищната библиотеката е място за обучение и място за отдих чрез четене.

            На 04.11.2019 г. г-жа Вера Петрова – преподавател по БЕЛ посети училищната библиотека с учениците от VIII – д /английски език/; VIII- в /италиански език/; VIII- г  /италиански език/ и VIII-а /испански език/ клас. Осмокласниците изслушаха предоставената им от училищния библиотекар информация за фонда на библиотеката, за справочните издания на изучаваните в гимназията чужди езици. Запознати бяха с Правила  за обслужване на потребителите в библиотеката на ЕГ „Иван Вазов“ , научиха и интересни факти за дейността на УБС /училищен библиотечен съвет/.

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“