Ученици от 10 и 11 клас,  младши посланици на Европейския парламент и членове на  евроклуба на ЕГ „Иван Вазов“ бяха гости на Районна прокуратура – Пловдив по повод Деня на отворените врати в навечерието на 16 април – Ден на Конституцията и професионалния празник на юриста и съдебния служител. Тази година той се провежда под мотото „Открито за съдебната власт“.

Заместник-районният прокурор Атанас Илиев говори за професията на магистрата и етичните норми, които трябва да спазват работещите в прокуратурата. Той  обърна особено внимание на Конституцията на Република България. Много важно е  българските граждани да знаят своите права и задължения. Дискусия за интернет престъпления предизвика голям интерес сред учениците, които задаваха много въпроси.

Георги Коджаниколов, който е един от създателите на интернет платформата за съдебна етика на европейските магистрати, поведе дискусия за моралните  изисквания към прокурори, следователи и съдии. Той посъветва учениците да четат много , за да знаят, развиват мисленето си и  умението  на аргументирането. При сложни казуси винаги да се съветват с учителите и родителите си.

Всички ученици получиха Конституцията на Република България.

Тези срещи са много полезни за учениците и  вече станаха традиция.

Може да харесате още

Ученици от СУ „Емилиян Станев“ – гр. Велико Търново на гости на ЕГ „Иван Вазов“
Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив