На 25.02.2020 г. в  гимназията гостува Мартин Касабов, не толкова отдавна  завършил ЕГ „Иван Вазов“ /паралелка с италиански език/. Събитието се състоя в рамките на Младия Пловдив чете – инициатива на ИК „Жанет 45“ и е част от програмата на Литературен фестивал Пловдив чете и Календара на културните събития на Община Пловдив за 2020 година.

            Членовете на Читателския клуб разговаряха с госта в училищната библиотека и споделиха свои мисли за книгите,  с които са  се запознали и обсъдили в клуба.

            На срещата разговор, открита от г-н Илко Василев / зам. директор на гимназията/, в кинозалата присъстваха учители и ученици. Гостът бе представен пред аудиторията от Силвия Димитрова – преподавател по БЕЛ. Мартин Касабов /автор на редица текстове за книги, публикувани в списание „Култура“ и  ревюта  за кино за „Операция  кино“/  разказа  за своята работа като книжар, където открива вдъхновения в литературната история от всички изминали епохи. Младият автор представи дебютната си книга  „Когато великани ходеха по земята“ / ИК „Жанет 45“/ –  колекция от 42 разказа, отвеждащи читателя в един свят, в който магичното и реалното се преплитат. „…Нямам представа дали и до кого ще стигне тази книга“,  откровено сподели авторът и прочете пред аудиторията разказа „Охлюви“.

            В края на срещата Мартин Касабов раздаде автографи, а  в книгата на УБС написа: „На ЕГ „Иван Вазов“, където се върнах след 11 години, без да очаквам, че по пътя може да има толкова светлина и смисъл“.

Повече информация тук:  https://bit.ly/2VoG7qC

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“