В дните преди Рождество чувствата и сърцата ни се обръщат по много специален начин, изпитваме странни вибрации, които се носят във въздуха и сякаш някой с магическа пръчка прави така, че да почувстваме топлината вътре в нас. Тези и много други хубави мисли вълнуват една немска паралелка дванадесетокласници на езикова гимназия “Иван Вазов” в един от последните часове на класа преди Рождественските празници. Честити да са всички! Последни дни преди тържествата със семействата на вкусната празнична трапеза. И мисълта за други деца, които може би няма да има кой да приласкае в празничната нощ. 12з клас е съпричастен, взема решение и бързо организира всичко. 

Седмица преди Коледа бъдещите абитуриенти посещават дома за деца, лишени от родителски грижи “Детска къща”. За всеки малчуган по-големите ученици приготвят пакети с лакомства, дрешки и топли пантофки. За момиченцата нужните неща за рисуване, на момченцата топки за спортсменски игри.

“Колко радост се изписа по детските личица, колко надежда!”, споделя класният ръководител на 12з клас, г-жа Радиана Добрева. “В такива моменти разбираш колко много ти е дал Господ, каква сила има във всички нас, когато сме единни в решенията си да творим добро. Доброто, ражда добро! И в този момент проливаш сълза за твоите ученици, които на прага на големия живот стоят осъзнати, сърцати, инициативни. А другите деца, нека не ги забравяме. Те са едни от нас.”

Весели празници и благословена нова годинa на всички!

Може да харесате още

Музей на виртуалното изкуство
Книжен вторник за единадесетокласници в ЕГ „Иван Вазов“
Ученици от СУ „Емилиян Станев“ – гр. Велико Търново на гости на ЕГ „Иван Вазов“