По повод Олимпийската и Параолимпийска седмица, учениците от 10ж и 11ж на ЕГ “Иван Вазов” се срещнаха с двукратния световен шампион по френски бокс (савате), г-н Браим Аннур, придружен от г-н Матиас Фавро, референт в областта на спорта към Френското посолство и господата Георги Танчев и Стефан Тардиц от Българската федерация по френски бокс.

В динамичен и забавен стил г-н Аннур демонстрира практически на учениците разликите между английския и френския бокс и отговори на въпросите им за трудностите при съвместяването на спорт, учение и професионална кариера. От собствения си опит на активен състезател, дипломиран строителен инженер – отговорник за проекти в областта на недвижимите имоти в голяма френска компания и общински съветник, г-н Аннур увери младежите, че при добра организация на времето и силна мотивация, не се налага да пренебрегват никое от заниманията, които ги интересуват.

Самият той разпита учениците за спортните им интереси и подчерта важността на физическата активност и правилното хранене за добрата кондиция на организма и превенцията на много от съвременните болести.

Г-н Аннур не е за първи път в града ни, тук той е завоювал две от шампионските си титли, европейска – през 2013г. и световна – през 2018г. За негово съжаление, не е имал време да разгледа Пловдив, но се надява да има тази възможност при следващото си посещение, тъй като централата на Българската федерация по савате е именно тук.

На сбогуване, учениците подариха на гостите фигурки на кукери – талисмани за сила и плодородие.

Г-н Фавро, който е и аташе по сътрудничеството в областта на френския език към Френския институт в България,  не пропусна да похвали учениците и техните учители за отличното изразяване на чужд език.

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“