„Ако спечеля, печеля за цял народ — ако загубя, губя само мене си.“

                                                                                                 Васил Левски

По случай годишнината от гибелта на Васил Левски в много от класовете се проведоха дискусии за значимостта на делото му. Учениците си припомниха неговите завети за една модерна държава с републиканска форма на управление, в която хората ще имат равни права и възможности и заедно ще изграждат своето общество и държава. Прочитайки откъси от съхранените му  писма и бележки от тефтерчето, се замислихме за актуалността на думите му. Младшите посланици на европейския парламент в гимназията поднесоха цветя на признателност и се поклониха пред величието и безсмъртието  на Апостола на свободата. Училищната библиотека подготви материали, книги и табла за Васил Левски.

 Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи“

„Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България!

      

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“