Заглавията на възрожденски песни и химни трябваше да разпознават осмокласници във викторина, посветена на Деня на народните будители. 8 ж и 8 з клас на ЕГ „Иван Вазов” се включиха в инициативата на „Интеракт клуб Пловдив – Филипопол” и Ученическия парламент, които избраха да празнуват не Хелоуин, а общобългарския празник, ознаменуващ делото на книжовници, просветители и революционери.

Членовете на младежкия пловдивски клуб и председателят на Ученическия парламент на Димитър Спасов изненадаха съучениците си с оригинални въпроси за живота и дейността на знакови имена от българската история и провериха знанията им за събития и факти от славното минало на страната ни. Осмокласниците показаха завидни знания, отговаряйки единодушно на въпроси от историята и литературата, а дори безпогрешно разпознаха възрожденски песни и химни и техните композитори. В синхрон с празника, победителите получиха като награда книги.

Президентът и вицепрезидентът на клуба Ивана Воденичарова и Георги Грозев представиха пред учениците от осмите класове дейността на Интеракт и ги запознаха с философията на ротарианското движение.

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“