На 11 май 2022 г.  в Езикова гимназия „Иван Вазов“  гостуваха учители и директори от Белгия. Тук ги доведе едноседмично обучение по проект „Свързани срещу нетолерантността. Виртуални мостове в мрежата“ (RAINBOW) #RainBowErasmusPlus , осъществяван с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ по ключова дейност 1. Организатор на обучението е Център за творческо обучение.

Гостите от Фландрия се запознаха с училището, учебните програми и чуждоезиковото обучение. Посетиха учебен час по френски език в 10 “Ж” клас. Ученици и гости работиха заедно по създаването на туристически маршрути в Белгия. 

В часа по английски език в 11 “Е” клас учениците представиха своята гледна точка за старите технологии (грамофон, фотоапарат, пишеща машина) и новите технологии и прогнозираха как ще изглеждат те в бъдеще. 

Отново в час по английски език учениците от 9 “Д” клас развиваха умения за разпознаване на кибертормоза и търсиха начини за справяне с този проблем.

Масимо Маланкини, учител по италиански език и литература, история, философия и география, проведе уъркшоп с учениците от 10 “Е” клас на тема: “The language of advertising images in social campaigns (denotative and connotative aspect, structure and analysis of an advertising image)”. 

Гостите от Фландрия споделиха, че са изключително доволни от възможността да посетят ЕГ “Иван Вазов” и да наблюдават учебни занятия, като специално коментираха отличните познания на учениците по чужд език и свободното общуване в час.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“