По инициатива на ученическия съвет и младшите посланици на ЕГ „ Иван Вазов“   представители на четири пловдивски гимназии  се събраха в кинозалата  на училището , за да отбележат международния ден на водата – 22 март . Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Официално се чества от 1993 година по решение на ООН.

     Гимназистите от ЕГ „ Иван Вазов“ ,  ПГСАГ „ Арх. Камен Петков“, ЕГ „ Пловдив“, ГХП„ Св. св. Кирил и Методий“ участваха в забавен куиз посветен на деня на водата , но и с въпроси посветени на ЕС и културата. Победител в куиза е отборът на ЕГ „ Иван Вазов“.

     Втората част на срещата бе посветена на обмен на опит за работата на ученическите съвети на четирите гимназии и съставяне на план за съвместни дейности в следващите месеци. Целта е да се включват повече ученици в различни интересни събития, за да научават повече за света, България и града и с активността си да допринасят за положителна промяна на обществото.

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“