Три Национални знаци за качество бяха присъдени за трите eTwinning проекта, които учениците от настоящите 9 Д и 10 Д класове изработиха.

Учениците от 9 Д клас работиха по два проекта: Celebrating diversity in Europe и  Let’s read together в партньорство с испански и италиански партньори. В първия, потърсиха причините за някои миграции в Европейските страни, проследиха своята родова история и създадоха електронни схеми на семейно дърво. Вторият проект, осъществен по случай 27 март, Денят на европейските автори, накара учениците да четат съвместно в директна видеовръзка произведения, създадени от български и италиански автори, Здравка Евтимова и Джани Родари, на  български, италиански и английски език. 10 Д клас, с частична подкрепа на 11Д, създадоха прекрасни лексикални и граматически учебни игри за проверка и затвърждаване на знанията по английски език.  Press Pl@y. Gamers4English се осъществи в партньорства от Полша, Гърция и Италия.

Достоен принос към богатата галерия от проекти и награди за работата по eTwinning проекти в ЕГ „Иван Вазов“ Пловдив. „Силно се надявам традицията за работа по отлични и наградени eTwinning проекти да продължи!“ пожела г-жа Мая Кюлевчиева, дългогодишен учител в ЕГ „Иван Вазов“ и eTwinning посланник.

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.