Емир Мехмед вече трета година учи немски език. Всеки от 10з клас знае с какъв ентусиазъм и старание работи в часовете по немски език, а и не само. Той е един от учениците, на които обучението в електронна среда не повлия демотивиращо, а напротив.

С голяма радост учителката по немски език на Емир г-жа Радиана Добрева съобщава новината, че нейният ученик е успял да убеди комисията на Германската педагогическа служба и посолството на Федерална република Германия и да докаже, че владеенето на немски език за десетокласника от Езикова гимназия “Иван Вазов, град Пловдив, е на много високо ниво, подплатено с траен интерес и задълбочени знания.

На 15.03.2023 г. Емир участва в оспорвано интервю и стана един от дванадесетте  ученици  от елитните немски езикови гимназии в страната и единствен ученик от град Пловдив, който има шанс през лятото на 2023г. да бъде обучаван безплатно в Германия.

Стипендиантската програма включва триседмичен престой от 01.07.2023 г. до 20.07.2023 г. във Франкфурт на Майн и образователно четиридневно пребиваване в столицата на Федералната република, Берлин.

“Когато човек има ясно предначертани цели, е по-лесно“, споделя Емир. Участието в лятното обучение ще го приближи още повече до сбъдването на мечтата му да следва в Германия, по-бързо да се потопи в немскоезичната атмосфера и да намери нови приятели, които носят немския език в сърцето си, а и задължително да има възможността да комуникира интензивно с носителите на езика на живо.

Всички ние се вълнуваме наравно с Емир и му пожелаваме едно изпълнено с много емоции пътуване. Нека събира опит и впечатления, а на есен ще ни разкаже на немски език.

Успех, Емир!

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.