1. Кой може да бъде номиниран?

Номинирани за участие в конкурса могат да бъдат работещи в училищата:

➢ учители;

➢ учителски екипи;

➢ директори;

➢ управленски училищни екипи.

 

  1. В какви категории могат да се правят номинации?

Номинациите са в три категории: 

➢ Учители и учителски екипи, които са вдъхновили за постижения учениците в учебната работа, включително чрез промяна на училищната среда. 

➢ Учители и учителски екипи, които чрез дейности в извънучебно време и в целодневната организация на учебния ден са създали у учениците знания, умения и нагласи, с които са ги направили по-удовлетворени и по-успешни. 

➢ Директори и управленски училищни екипи, които чрез организацията в училищата и управлението са създали условия за промяна в училищния живот и нагласите на учениците за постижения. 

  • Кой може да номинира кандидати за конкурса?

➢ За учители и учителски екипи попълват и подават по ел. път номинационни формуляри – методически обединения; учителски клубове; училищни настоятелства; родителски организации и обществени съвети на училищата, комисии за образование към общинските съвети; общински администрации; неправителствени организации със съвместни дейности с училищата, представители на социалните партньори в образованието, организации на икономически субекти, работещи с училищата; читалища; спортни клубове; инициативни комитети; ученически съвети, висши училища и други организации, свързани с дейността на училищата.

➢За директори и управленски училищни екипи попълват и подават по ел. път номинационни формуляри: методически обединения в училищата; учителски клубове; училищни настоятелства; родителски организации и обществените съвети на училищата; комисии за образование към общинските съвети; общински администрации;

неправителствени организации със съвместни дейности с училищата; социални партньори; организации на икономически субекти, работещи с училището; читалища, спортни клубове, инициативни комитети; ученически съвети; висши училища и други

организации, свързани с дейността на училищата.

Правилата на конкурса изключват възможността за самономиниране, както и физически лица да номинират. Кандидатите могат да бъдат номинирани от повече от една организация.

 

  1. Срокове:

➢Предложенията за награждаване на учители и учителски екипи се подават до директора на училището – до 1 ноември 2019 г.

Номинационните формуляри и пълният регламент ще откриете в прикачените файлове!

Регламент

Формуляр за учители и учителски екипи

Формуляр за директори и управленски училищни екипи

Декларация информираност и съгласие

Може да харесате още

Избор на литературна награда “Гонкур” за България
Отличие за млади преводачи от френски език
Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадите по испански език и италиански език