На един от най-светлите християнски празници – Цветница, отборът по волейбол юноши 11-12 клас на “ЕГ Иван Вазов” успя да добави още поводи за радост на всички в училище. Под ръководството на г-н Георги Чолаков волейболистите ни успяха да извоюват шампионската титла в Зоналното първенство от Ученически игри 2018/2019г. като не оставиха шансове на областните първенци от град Пазарджик и на домакините от град Смолян.

В изключително оспорвани двубои нашите момчета в състав: Константин Лапков, Петър Йочев, Павел Найденов, Людмил Марков, Красимир Щерев, Мартин Пъндезов, Георги Димитров, Христо Златков, Иван Шойков, Теодор Ташев, Галин Славчив и Калоян Вълчинов – със сърцата игра, силен отборен дух и стриктна тактическа дисциплина, изпълнявайки безпрекословно указанията на треньора г-н Георги Чолаков, наложиха надмощието си и пречупиха съпротивата на съперниците си.

Спечеленото зонално първенство дава правото на отбора ни да защитава честта на гимназията на финалите на Ученически игри 2018/2019г. в град Добрич.

Всички учители и съученици на волейболистите стискат палци и желаят на момчетата успех и призово класиране на републиканските финали.

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.