Литературният фестивал Пловдив чете е форум, който фокусира вниманието върху четенето, книгите и техните създатели. В рамките на фестивалната седмица Пловдив чете 2023 в ЕГ „Иван Вазов“ гостува Галина Вълчева – публицист, учен, писател, автор на книги с поезия и проза: „Сезонът на праха“, „Кръстопът на слънцето“, „Един живот по-късно“, „Вълча зима“ и други.

На 20.06.2023 г. в училищната библиотека десетокласници имаха възможност да се срещнат с лъчезарната и усмихната поетеса, която представи  излязлата само преди дни от печат книга с лирика „Деветият облак“. Стихосбирката е издание на ИК „Жанет 45“ под редакторството на големия наш поет Георги Константинов.

Галина Вълчева, доктор по литература за деца и юноши с множество научни и литературни публикации в България и в чужбина, представи пред аудиторията себе си и творческия си път. Сподели с учениците как се е стигнало до издаването на книгата „Деветият облак“, тълкува заглавието и естествено прочете стихове от най-новата си поетична книга.

Може да харесате още

Избор на литературна награда “Гонкур” за България
Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадите по испански език и италиански език
На вниманието на учениците и родителите!