Отборът по волейбол девойки 11-12 клас на “ЕГ Иван Вазов” спечели първо място на градско първенство от Ученически игри 2018/2019г.,проведно на 09.02.2019г. в спортната зала на СУ “Патриарх Евтимий”.

Под вещото ръководство на учителя Георги Чолаков момичетата от Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, не оставиха съмнение в класата си и приключиха турнира безапелационно – непобедени.

В прекия сблъсък за титлата девойките ни пречупиха изключително силния си опонент – отбора на Националната търговска гимназия с невероятно себераздаване на терена и с прецизна тактическа дисциплина, изпълнявайки безпрекословно тактическите указания на г-н Чолаков.

Показателен за невероятната игра на отбора е фактът, че за целия турнир момичетата на Георги Чолаков изгубиха само два гейма.Като прибавим и това, че голяма част от състава е изграден от момичета от 8 и 9 клас успехът става още по-значим и сладък.

Ето и имената на шампионките: Полина Тодорова, Галина Методиева, Елена Ралчева, Надежда Минчева, Ралица Дойчева, Мария Тончева, Катрин Атанасова, Мария Георгиева, Калина Рашкова, Божидара Янчева, Виктория Янчева, Нели Грозева, Цветелина Шопова и Даниела Мирчева. Ръководител на отбора – Георги Чолаков.

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.