Учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, за пореден път доказаха, че добротворството за тях е ежедневна мисия, чрез която те демонстрират своята социална ангажираност. По инициатива на Ученическия парламент учениците от училището от началото на 2020 година активно участват в  кампанията ,,Капачки за бъдеще“, чиято цел е чрез събиране и рециклиране на пластмасовите капачки да се купува животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца.

Поредното количество пластмасови капачки, събрано от Великден до днес, бе предадено за рециклиране, а средствата от кампанията ще бъдат дарени на неонатологичното отделение на УМБАЛ „Пловдив“.

Благородната инициатива ще продължи и в бъдеще, защото каузата е вдъхновяваща, а ефектът ѝ е двойно по-значим, защото съчетава в себе си екологичното мислене и хуманния жест.

„Горди сме, че помагаме за спасяването на човешки животи и даваме приноса си за опазването на планетата“ – заявиха с нескрита радост организаторите на кампанията от Ученическия парламент на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, и отправиха своя апел:

„Моля, не изхвърляйте капачките в коша, а ги слагайте в предназначените за тази цел места! По този начин всеки един ще има принос в осъществяването на благородни каузи!“.

Може да харесате още

Избор на литературна награда “Гонкур” за България
Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадите по испански език и италиански език
На вниманието на учениците и родителите!