Дванадесетокласници от ЕГ “Иван Вазов” -Пловдив имаха възможност да се включат в среща-разговор с инсп. Пламен Митев от Детска педагогическа стая и представител на Пътна полиция-Пловдив. Срещата беше посветена на безопасността на движението по пътищата по време на проявите, свързани с баловете и 24 май – Деня на българската писменост, просвета и култура. Инспектор Пламен Митев отново припомни на зрелостниците отговорността им и като водачи, и като пешеходци, както и задължението на всеки пътник в автомобила да поставя предпазен колан. 

Пътна полиция даде и практически препоръки, насочени към абитуриентите, сред които да спазват Закона за движението по пътищата и Правилникът за прилагане на Закона за движението по пътищата, които важат и през празничните и почивните дни. 

Присъстващите обсъдиха и това, че еуфорията не може да скрие опасностите на пътя. Тя не е оправдание за извършване на необмислени и рискови действия. Комбинацията от емоции и приповдигнато настроение е лош съветник и води до загуба на чувството за предпазливост, до безкритичност и опасна агресивност. На срещата бе обърнато специално внимание на това, че  алкохолът не е най-доброто средство за повишаване на настроението. Той има много странични ефекти, които се проявяват по различно време. Възможно е алкохолното опиянение дори да развали празничното им настроение и това на приятели и съученици. Инсп. Митев посъветва присъстващите млади хора да не вземат  „смелите“ решения под въздействието на алкохол.

Може да харесате още

Избор на литературна награда “Гонкур” за България
Важно съобщение за участниците в Областния кръг на олимпиадите по испански език и италиански език
На вниманието на учениците и родителите!