Отново сред най-добрите български etwinning членове

Сред сериозна конкуренция, двата проекта: “Are we so different”  и  “smART Democracy: Creativity to Promote Democratic Participation” , изработени през учебната 2019-2020 от учениците от сегашните 9 Е и 11 Е в нашата гимназия, довършени в необичайните условия на карантина и дистанционно обучение, получиха признанието на комисията на Националното Звено за дейност eTwinning и бяха наградени с Национален знак за качество. Наградата е напълно заслужена за високото качество на изпълнение на многобройните дейности. Сред най-стойностните крайни продукти са книгите, създадени в сътрудничество с останалите партньори на проектите.

Осмокласниците участваха в създаването на поучителна история за силата на приятелството, в която всяка следваща глава беше създадена от един от партньорите и продължена от друг. Всичките 8 глави са богато илюстрирани от участниците чрез различни техники – графики, комикси, цветни рисунки, плакати и др. Всички крайни продукти на проекта могат да се видят ТУК

Десетокласниците търсиха и намериха вдъхновение в снимките на своите партньори, отразяващи проблеми на демократичното общество. Те вплетоха в свои истории усещанията и мислите на младите хора, породени от замърсяването на околната среда, нарушените права на животните, нуждата от активни гласове в Европа, борбата срещу всички прояви на расизъм, правата на жените, проблемите на емигрантите, все по-нарастващата зависимост на хората от технологиите, борбата с корупцията, с фалшификацията и т.н.

Всички истории можете да прочетете ТУК.

Поздравяваме участниците в проектите и им пожелаваме и двата проекта да получат и европейско признание.