Симбиозата „директор – учител – ученик“ в ЕГ „Иван Вазов“, Пловдив, която нарежда училището винаги в челните позиции на новаторите в българската образователна система, за пореден път впечатли публика от близо 300 директори и учители от цялата страна.  В рамките на два дни – 10-11 ноември 2022, Пловдив, “дигиталната столица на България в сферата на образованието”, както единодушно определиха града ни участниците, беше домакин на международната конференция „Социално и емоционално образование, технологии и проектно базирано учене – цялостен училищен подход“.

Екипът ни имаше привилегията да участва не в един, а в няколко от панелите, защото опитът и експертизата, които натрупахме дотук по пътя на смислената дигитална трансформация в училище, е на всички нива: и на ниво организация и управление на административните процеси, и на ниво учебна дейност. В панелната дискусия “Дигитална трансформация и устойчиво развитие” в качеството си на първия директор на Google референтно училище в Източна Европа г-жа Вихра Ерамян сподели предизвикателствата по пътя на промяната и тайната да ги преодоляваш: готовността да учиш цял живот, целенасочената и последователна управленска политика и партньорството в лицето на Община Пловдив, педагогическия екип в ЕГ “Иван Вазов” и учениците в училището ни. Използва момента, за да благодари на всички тях за подкрепата и готовността да работят неуморно, за да бъдат именно те онези, които залагат модела на съвременното образование.

Г-жа Мария Атанасова, заместник-директор и учител по френски език в ЕГ “Иван Вазов”, и Симеон Марков, ученик от XII ж клас – първата в България паралелка, която се обучава по модела “1:1”, още в следващия дискусионен панел “Иновации чрез модела 1:1” представиха дигиталната трансформация и в учебния процес като изключителна възможност младите хора да се подготвят за живота още в класните стаи, развивайки онези умения, които ще са им необходими, за да се превърнат в успешни и реализирани личности.

Зад привилегията да споделиш опита си в подобни събития стои изключителният труд на всички нас! Трудно е да станеш първи, но още по-трудно е да продължаваш да бъдеш такъв! Ние обаче продължаваме, защото сме заедно!

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха немски езикови дипломи на празнична церемония