Симбиозата „директор – учител – ученик“ в ЕГ „Иван Вазов“, Пловдив, която нарежда училището винаги в челните позиции на новаторите в българската образователна система, за пореден път впечатли публика от близо 300 директори и учители от цялата страна.  В рамките на два дни – 10-11 ноември 2022, Пловдив, “дигиталната столица на България в сферата на образованието”, както единодушно определиха града ни участниците, беше домакин на международната конференция „Социално и емоционално образование, технологии и проектно базирано учене – цялостен училищен подход“.

Екипът ни имаше привилегията да участва не в един, а в няколко от панелите, защото опитът и експертизата, които натрупахме дотук по пътя на смислената дигитална трансформация в училище, е на всички нива: и на ниво организация и управление на административните процеси, и на ниво учебна дейност. В панелната дискусия “Дигитална трансформация и устойчиво развитие” в качеството си на първия директор на Google референтно училище в Източна Европа г-жа Вихра Ерамян сподели предизвикателствата по пътя на промяната и тайната да ги преодоляваш: готовността да учиш цял живот, целенасочената и последователна управленска политика и партньорството в лицето на Община Пловдив, педагогическия екип в ЕГ “Иван Вазов” и учениците в училището ни. Използва момента, за да благодари на всички тях за подкрепата и готовността да работят неуморно, за да бъдат именно те онези, които залагат модела на съвременното образование.

Г-жа Мария Атанасова, заместник-директор и учител по френски език в ЕГ “Иван Вазов”, и Симеон Марков, ученик от XII ж клас – първата в България паралелка, която се обучава по модела “1:1”, още в следващия дискусионен панел “Иновации чрез модела 1:1” представиха дигиталната трансформация и в учебния процес като изключителна възможност младите хора да се подготвят за живота още в класните стаи, развивайки онези умения, които ще са им необходими, за да се превърнат в успешни и реализирани личности.

Зад привилегията да споделиш опита си в подобни събития стои изключителният труд на всички нас! Трудно е да станеш първи, но още по-трудно е да продължаваш да бъдеш такъв! Ние обаче продължаваме, защото сме заедно!

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар