Японска бамбукова флейта огласи днес ЕГ „Иван Вазов”. На 18.11.2019г. училището посрещна група за културен обмен от град Окаяма, като по традиция гостите вкусиха топла питка и шарена сол за „добре дошли”. 

Физкултурният салон на ЕГ „Иван Вазов“, Пловдив се превърна в сцена за великолепен спектакъл на японското музикално и танцово изкуство. Саори Тодорова, която е японка и живее в България, поздрави събралите се ученици и учители със “Зимна песничка”. Японски и български текст се преплетоха в пълна хармония, за да заредят позитивно присъстващите. 

Традиционните ритми от японските музикални  инструменти на гостите от побратимения на Пловдив град Окаяма предизвикаха изключителен интерес у присъстващите ученици. С напътствия пловдивските гимназисти  посвириха на шакухачи (бамбукова флейта) и кото (ръчен струнен инструмент). Облечени в традиционни кимона, гостите от Окаяма показаха на домакините как да си направят оригами и танцуваха традиционни японски танци. 

Събитието завърши с обща снимка и много подаръци.

В момента възпитаници на ЕГ “Иван Вазов”- Пловдив са в град Окаяма, за да се докоснат до японските бит, култура и образование.

« 1 на 6 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар