На 28 март 2023г.  учениците от IXж, Хж и ХIж на ЕГ „Иван Вазов“ се срещнаха с г-жа Стефани Петибон, Първа съветничка в Посолството на Франция и член на Групата на посланиците франкофони. Посещението беше част от инициативата „Франкофонията във Вашето училище“, в резултат на която членове на гупата ще посетят 19 български училища, в които се изучава езика. 

    В годината, в която се навършват 30 години от присъединяването на страната ни като пълноправен член на Международната франкофонска организация, г-жа Петибон разговаря с учениците за значението на и разпространението на франкофонската идея по света, за дейността на МФО и ценностите, които страните-членки изповядват, за възможностите и перспективите пред говорещите френски език.

     Гостенката се поинтересува от причините, накарали учениците да изберат езика, който изучават, от бъдещите им планове и от връзката на Пловдив с френския език, а след това отговори на въпросите им за собствения си професионален път, за страните, в които е работила и за впечатленията си от България. Г-жа Петибон не пропусна да им направи комплимент за отличното владеене на езика.

       #MoisDeLaFrancophonie  #francophoniesenbulgarie

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив