Представители на три учебни заведения от страната имаха възможност да се запознаят с иновативното преподаване в ЕГ “Иван Вазов”- Пловдив. Директори, учители и ученици от Профилирана гимназия по чужди езици “Васил Левски” – Бургас, Английска езикова гимназия “Гео Милев” – Бургас и ОУ “Васил Левски” – с. Книжовник, обл. Хасково се включиха в работни срещи, дискусии, уъркшопи и наблюдаваха учебни часове по Модела 1:1. 

В рамките на три дни (от 26.05.2022г. до 28.05.2022г.) училището домакин ЕГ “Иван Вазов” представи иновацията, която реализира от 2019 г., и екипа, стоящ зад нея. Гостите наблюдаваха учебния процес в часове по испански, френски, италиански, немски езици и физика. 

Директорите и учителите научиха повече за историята на училището-домакин и за управлението на учебния процес по Модела 1:1 от директора Вихра Ерамян и от Мария Атанасова, зам.-директор УД. Те влязоха в ролята на ученици, работиха по учебни задачи заедно с осмокласници обучаващи се по Модела 1:1 и показаха знания  и умения  в час по български език и литература.

Учениците имаха възможност да обменят добри практики в областта на ученическото самоуправление, да създадат приятелства и познанства, както и да посетят забележителности в града.

Гостите имаха възможност да научат повече за проектите, по които работят учениците от ЕГ “Иван Вазов”, както и да дискутират бъдещи съвместни дейности, инициативи и събития.

Националната програма „Иновации в действие“ дава възможност за мобилност, за посещение на място, за демонстрации и за наблюдение на иновациите в избрано училище-партньор. Целта е да бъде споделен добрият опит между училищата.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар