На 10 ноември на посещение в Езикова Гимназия Иван Вазов бе г-н Анхел Сантамария Барнала, Съветник по образователните въпроси на Испания. Основната причина за посещението бе поставянето на табела на входа на гимназията, с която да се идентифицира като член по програма “Двуезични секции” към Отдел Образование.

Господин Сантамария се запозна също и с педагогическата работа на катедра “Испански език“ като присъства на открити уроци в 10 и 11 клас.

Бе впечатлен от мащабните проекти и усилената работа, която бяха свършили учениците от 11 клас по различни теми, свързани с непреходния роман “Дон Кихот” на Сервантес, както и от техните дигитални умения и способността да работят в екип, изразени в съвременен прочит и представени през призмата на съвремието ни. 

Десетокласниците, от своя страна, разкриха начин, как ученето може да бъде двустранен и забавен процес като предизвикаха съветник Сантамария да участва в образователна викторина на испански език, свързана с едни от най-необяснимите традиции в България.

Посещението приключи в кинозалата, където ученици от 12 клас представиха в кратък филм своето мнение и това на свои съученици от различни нива по въпроси, свързани с причината да изучават испански, за какво би им послужило в живота и не на последно място за желанието си да се развиват.

Може да харесате още

Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив
ЕГ „Иван Вазов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по италиански език
ЕГ „Иван Вазов“ дарява средствата от Благотворителния коледен базар