На 12 април 2019 г. от 10:00 часа се състоя официалното представяне на проекта 1:1 (едно към едно), с който ЕГ “Иван Вазов” става пилотно училище в България, в което може да се учи навсякъде и по всяко време; екипно или индивидуално.
Проектът е част от цялостния стремеж на училището да се превърне в успешен модел на образователна трансформация и ЕГ “Иван Вазов” да бъде училище в облака.
Събитието е кулминация на двугодишни усилия, в резултат на които 23-ма учители бяха сертифицирани по международни програми за внедряване на образователни технологии. Защото без учители технологичните устройства не могат да осигурят на учениците днес подготовка за тяхното утре.
Министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на Община Пловдив – инж. Иван Тотев, зам.-кметът по образованието в Община Пловдив – г-н Стефан Стоянов, началникът на РУО-Пловдив – г-жа Иванка Киркова, ще бяха специални гости на събитието.
ЕГ “Иван Вазов” в гр. Пловдив се зае да трансформира учебния процес с фокус върху ученика и учебната среда, в която сътрудничеството, технологиите, свободното общуване и индивидуалността са стандарт, а не събитие.
Промяната започна с една паралелка, в която всеки ученик работи със свой Chromebook, преносим компютър, специално създаден за училища в облака.
Гимназията вече внедри облачна платформа Google G suite за образованието, в която всеки ученик и учител разполага с електронен профил в домейна на организацията. Какво означава това можете да разберете от http://bit.ly/gsuiteplovdiv
Внедряването на облачна платформа е подпомогнато от проекта “Училище в облака” на Община Пловдив, в партньорство с Център за творческо обучение. Повече за проекта: http://bit.ly/cloudplovdiv

« 1 на 18 »

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив