Днес, 19.02.2020г. ЕГ “Иван Вазов” сведе глава пред паметта на Васил Левски и отбеляза 147 години от обесването на Дякона.

Представители на Ученическия парламент на ЕГ “Иван Вазов”- град Пловдив, се включиха в поклонението пред паметника на Апостола на свободата на хълма Бунарджик. Те поднесоха цветя и венци като станаха част от десетките граждани на Пловдив, дошли да почетат паметта на идеолога и организатора на Българското националноосвободително движение.

В церемонията по традиция  участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци,  членове на Общински Комитет „Васил Левски”, Пловдив и Комитет „Родолюбие”.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя се включиха още Кметът на Община Пловдив, Председателят на Общинския съвет-Пловдив, Областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, обществени организации, граждани и медии.

Точно в 12:00ч. училищният звънец огласи коридорите и класните стаи, за да напомни на учители и ученици, че великите дела на Васил Левски няма да бъдат забравени. Апостолът бе почетен с едноминутно мълчание по време, на което всички сведоха глави в знак на признателност.

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив