От картините на старите майстори до съвременните технологии – предизвикателство за  младите хора. Замръзнали картини.

                За поредна година учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, се представиха впечатляващо на форума за иновации в образованието „Аз променям моето училище“, организиран от пловдивския електронен портал за образованието „Уча в Пловдив“.

                Всички участници и гости на събитието бяха очаровани от представянето на Мартина Тинкова и Никола Станчев от 9 „Е“ клас, които разказаха за проекта “Art, Englishand … mannequinchallenge”в платформата  eTwinning, по който тяхната паралелка работи в продължение на една учебна година. С помощта на подготвената чудесна презентация нашите ученици помогнаха на публиката да се потопи в света на изкуството на българските и европейските майстори на четката и на нестандартния начин, по който учениците могат а учат и заедно с това да се забавляват.

Никола и Мартина разказаха, как всички участници в проекта – те и партньорите им от Испания, Полша и Гърция, разделени в малки групи, е трябвало първо да представят творчеството на роден художник или скулптор и емблематична негова творба, а във втория етап фокусът е бил насочен към представяне на европейските майстори в областта на изящните изкуства.

„За да съчетаем ученето със забавлението, заедно с нашите учители решихме да използваме популярната в социалните мрежи техника „замръзнали картини, като всяка група трябваше да „изиграе“ избраните от нея картини на роден и европейски майстор на четката“ – споделиха участниците в проекта.

                „Да учиш и едновременно с това да се забавляваш – възможно ли е това? За нас – учениците от 9 Е клас на Езикова гимназия „Иван Вазов“ и за всички интуинъри в училището ни това  е факт!“ – емоционално завършиха своето представяне Мартина и Николай и под бурните аплодисменти на всички в залата.

Може да харесате още

Последен училищен звънец за Випуск 2024
ЕГ “Иван Вазов” – отново вдъхновява в Първата среща на Google референтните училища в България
Световният ден на поезията в Езикова гимназия “Иван Вазов” – град Пловдив