Скъпи учители и ученици от Езикова гимназия „Иван Вазов“,

          Уважаеми родители,

 

            24-ти май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е  най-светлият български празник! Празникът – символ на българското духовно единение, при който всички българи вървим заедно и обединени. Обединява ни преклонението пред делото на славянските първоучители и признателността и благодарността към будителите – българските учители и творци. Това е денят, в който демонстрираме вярата си, че няма сила, която може да ни раздели, ако сме обединени от най-висшите ни духовни ценности – словото и знанието, и че сме способни „с книжовността, таз сила нова, съдбата си да променим“.

            Уважаеми колеги,

Благодаря Ви за това, че ежедневно работите с учениците  всеотдайно, отдадено и с любов! Благодаря Ви за вдъхновението и светлината, с които изпълвате душите им. Желая Ви здраве и вдъхновение, за да осъществявате успешно мисията си.

          Скъпи ученици на Езикова гимназия „Иван Вазов“,

Вие сте тези, които са призвани да пренесат традицията на българската духовност в бъдещето. Затова не пестете усиля в обучението си днес, за да предадете нататък това, с което Вашите учители Ви даряват сега.

Вярваме в силите и способностите Ви и сме убедени, че ще допринесете за изграждането на бъдещия красив облик на родината ни и на Европа, а защо не и на света!

           Уважаеми родители, 

            Благодаря Ви, че сте до нас и в празника, и в делниците, че сте неразривна част от духовната общност на Езикова гимназия „Иван Вазов“. С Вашата подкрепа ще се справим с предизвикателствата на времето и ще подготвим децата ни за успешно бъдеще. Ще ги възпитаме да обичат България и българския език, които предците ни браниха в името на бъдните поколения.

 

          Честит празник на всички!

 

          С уважение,

          Вихра Ерамян

          Директор на ЕГ „Иван Вазов“

          град Пловдив

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха немски езикови дипломи на празнична церемония