Месец март традиционно е посветен на френския език, а периодът 14-20 март е международната седмица на франкофонията. В тази връзка паралелките, изучаващи френски език, проведоха анкета за избор на песни на френски, които да заместят училищния звънец. 

          Георги Кацаров от Xж клас подготви радиопредаване с най-популярните песни, избрани от учениците. Благодарим му за чудесната идея и изпълнение, както и на г-жа Милена Костова, преподавател по музика в гимназията, за подкрепата и техническото съдействие! Можете да чуете предаването тук .

          Отново  допитване до класовете, изучаващи френски и учителите, които преподават на езика, определи отбора, представил се най-добре в срочния проект на VIIIж клас <<Comme les chefs>> – изготвяне, подготовка и представяне на френски на четиристепенно меню. Майстор-готвачите  Васил Пищялов, Денис Исаев, Теди Исаева и Георги Иванов получиха над 50 % от общия брой гласове и заслужено взеха наградата, но благодарим на всички участници, чиито кулинарни и езикови умения наистина ни впечатлиха. 

         След известно прекъсване, за втора поредна година, отборът гимназията ще се включи в националното състезание „Предизвикателство на четенето” на френски език, което ще се проведе на 24.03.2022г. Успех на състезателите!

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха немски езикови дипломи на празнична церемония