Коледен базар онлайн в подкрепа на децата на медици и учители, изгубили битката с COVID – 19, организира Ученическият парламент на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив.

Артикулите за базара са изработени от ученици, а всеки, който иска да си закупи нещо, ще може да го направи като посети специален сайт, създаден от Ученическия парламент, да си хареса изделие и да си го поръча чрез гугъл формуляр. Сайтът ще бъде готов до дни. /Тук ще публикуваме и линк, от който можете да посетите сайта./

Ето какво споделиха организаторите:

„Всяко време не само има нужда от свои герои, а и ги ражда, за да се вгледаме в тях, да се научим как да живеем, но и да осъзнаем, че има и неща, за които си струва дори и да жертваш живота си.

Героите на нашето време са наглед съвсем обикновени хора – лекари, учители, полицаи, санитари, шофьори на линейки, доброволци – те не се бият в гърдите, не се хвалят с това, което правят, просто проявяват професионализъм, отговорност и себеотрицание.

Кое превръща довчерашния обикновен човек в днешен герой?

Ето два отговора, върху които си струва да се замислим:

„Тогава не знаех, по-късно разбрах; една е същността, винаги същата; човекът не е открил още друг начин да се възвиси: крушението на материята и подчиняването на личността на една цел, стояща над личността, пък макар и да е химера тази цел. Когато сърцето вярва и обича, няма химера; има само мъжество, вяра и плодотворна дейност.“

Никос Казандзакиз, из „Рапорт пред Ел Греко“

 

 Най-силните
ще бъдат удивително скромни.
Селянинът ще поиска да засее
два декара жито.

Майката ще иска да роди.
Работникът ще изкове
последния си тежък чук.

Това е всичко.
И няма по-велико от това –
в последния си час да сътвориш
нещо
за другите.

Стефан Цанев, из „Всеки час на деня“

 

Да! Всяко време си има своите герои. В настоящата безпрецедентна световна криза, свързана с разпространението на COVID-19, това са хората, които честно, почтено, скромно и до последно изпълняват професионалния си дълг, възприеман като мисия и лично призвание. Някои от тях загубиха битката за собствения си живот в името на този на другите.

С настоящата инициатива на Ученическия парламент на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, ние искаме да покажем, че децата и семействата на героите на нашето време – учителите и медиците, загубили битката с COVID-19, не са сами.

Бъдете ДОБРОТВОРЦИ! Станете част от нашия отбор! Включете се в нашия онлайн базар, за да дарим усмивка, светлина, вяра и топлина на децата на онези, които изгубиха живота си, за да го има бъдещето.“

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“