В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност екипът на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, получи поредното високо признание за принос в развитието на образованието в града ни.

 На специална церемония в Актовата зала на Хуманитарната гимназия бяха връчени награди на изявени учители с принос за развитието на образованието в града ни и училища, допринесли за качествената промяна на образователния процес чрез прилагане на иновации в образованието.

За изключителния принос в качествената промяна на образованието в Пловдив чрез прилагане на образователния модел 1:1 със специална грамота бе отличен екипът на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив. Наградата бе връчена на директора на гимназията госпожа Вихра Ерамян лично от господин Стефан Стоянов – заместник-кмет по образование, бизнес развитие и европейски политики на Община Пловдив.

Господин Стоянов връчи и грамоти на млади учители с високи професионални качества и успехи в преподаването и интегрирането на иновациите в образователния процес. Към младите пловдивски будители заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики на Община Пловдив се обърна с думите: „Да си възрожденец е вдъхновяващо и дава голяма мотивация. Значи да вървиш, да водиш, а не да следваш. Да увличаш, да имаш куража да променяш. Тези хора движат обществото напред, затова са толкова големи очакванията към тях. Благодаря за куража и силата да сте лидери на децата ни и обществото.“

Сред осемнадесетте отличени млади педагогически специалисти с най-висок брой точки в класирането по критериите, определени от Община Пловдив,  е Илияна Илко Василева – учител по италиански език в Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, която бе наградена с грамота и парична премия.

       

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.