14 май 2019 г. е изключително специален ден за дванадесетокласниците от випуск 2019 г. на ЕГ „Иван Вазов“-Пловдив. Ден изпълнен с радост, вълнение и, разбира се, с малко тъга. Последният училищен звънец сложи края на училищните години и постави ново начало за общо 236 абитуриенти от гимназията.

Зрелостниците от класовете на Бранимир Филипов, Мария Кочова, Дафинка Русинова, Каролина Караманова, Надя Въргова, Мая Петрова, Елена Вързилова, Антония Димова и Лена Кръстева получиха от осмокласниците балони в цветовете на знамената на изучаваните от тях чужди езици, с които в края на тържеството оцветиха небето над мястото от което започва техния полет към бъдещето.

За поредна година празникът по изпращането на дванадесетите класове бе обвързан и с благотворителната инициатива „С тениска на бала“ – превърнала се в традиция за завършващите гимназията класове. Голяма част от випускниците замениха официалните тоалети с тениски в подкрепа на няколко благотворителни инициативи.

Абитуриентската академия на ЕГ „Иван Вазов“ връчи и своите  награди. Директорът на училището госпожа Вихра Ерамян получи приза „Жрецът войн“. Тя пожела на завършващите ученици да покоряват нови върхове, да бъдат откриватели и хора, които съграждат.

 За своите всеотдайност, любов и професионализъм награди и аплодисменти получиха следните учители:

  • Валентина Дагнева, Мария Кочова, Дафинка Русинова, Каролина Караманова, Надежда Въргова, Мая Петрова, Елена Вързилова, Антония Димова, Лена Кръстева– в категорията „Да обичаш на инат“
  • Мария Атанасова – в категорията „Нежна революция“
  • Цветан Петков – в категорията „Строгата ръка на закона“
  • Жана Паунова – в категорията „Един от нас“
  • Елена Тодорова – в категорията „Майка Тереза“
  • Анелия Митева – в категорията „Космополитът“
  • Росица Кукунова – в категорията „Взискателна любов“
  • Румяна Златева и Христина Лисичкова – в категорията „Магията наречена жена“
  • Дияна Георгиева – в категорията „Вечната и святата“
  • Илко Василев – в категорията „Свети Василев – Многоръкия Шива“

 

Абитуренският бал на дванадесетокласниците ще бъде на 24 май 2019г. в хотел „Марица“.

Скъпи дванадесетокласници, училищното ръководство, учителите и учениците от ЕГ „Иван Вазов“ ви пожелаваме с вяра и смелост да преследвате и сбъдвате мечтите си!

« 1 на 10 »

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха немски езикови дипломи на празнична церемония