23 награди за постижения на педагогически специалисти и директори през изминалата учебна година връчи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова. Почетното отличие – грамота “Неофит Рилски” е най-високото отличие присъждано в образователната система в Р. България. То се връчва за доказан професионализъм в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в процеса на обучението, възпитанието и социализацията на децата и учениците. Церемонията се състоя в двора на Професионалната гимназия по туризъм

 

Високото отличие бе присъдено и на зам.-директора на ЕГ „Иван Вазов“ Мария Атанасова като двигател на промяната в образователната система не само в училището ни, а и национален мащаб, за въвеждане и утвърждаване на Модела 1:1, за споделянето на успешни практики и за обучението на десетки педагогически специалисти от странат ни за ефективно използване на облачните технологии на Google в образователния процес.

 „Имам най-прекрасната професия на света. Иска ми се по-често учениците да се връщат в училище като мои колеги и да избират да бъдат учители. А тези, които са избрали да продължат образованието си в чужбина, да се връщат в България и да работят тук. Това са целите, които ще следвам в следващите години. За мен е чест това отличие.“, сподели Мария Атанасова пред събралите се гости на събитието.

Може да харесате още

Отличие за млади преводачи от френски език
Нов Европейски знак за качество за eTwinning проект
Клас на месец ноември 2023 г.