ЕГ “Иван Вазов” – Пловдив се включи в благотворителната инициатива на министъра на образованието и науката и БЧК  “Деца помагат на деца”. Тя предвижда събирането на хуманитарна помощ от училищните общности в страната в помощ за децата в Украйна. 

Ученическият парламент активно се включи в набавянето на артикулите от предоставения списък, а също така и в окомплектованет о на кашоните. 

Учители и ученици успяха да превърнат физкултурния салон на училището в сборен пункт и събраха голяма част от посочените в списъка продукти като показаха отлична екипна работа, доброта и човечност.

В кашони бяха комплектовани: дребни артикули – четки и паста за зъби, сапун, шампоан и други хигиенни материали; ученически пособия – тетрадки, книжки за оцветяване, моливи, ученически раници и други; както и одеяла и дълготрайни хранителни продукти.

Събраната хуманитарна помощ бе превозена от директора на училището Вихра Ерамян и екип учители и служители до складовете на БЧК-Пловдив. Впоследствие пакетите ще бъдат транспортирани от БЧК до границата на Украйна и приети от местния Червен кръст. Те трябва да достигнат до 63 неделни училища, в които учат над 10 000 деца от Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област.

Може да харесате още

Книжен вторник за единадесетокласници в ЕГ „Иван Вазов“
Ученици от СУ „Емилиян Станев“ – гр. Велико Търново на гости на ЕГ „Иван Вазов“
Ден на земята