С изключително вълнение и гордост на 25 септември 2023 в дома на културата “Борис Христов” екипът и възпитаниците на ЕГ “Иван Вазов” отбелязахме 65-годишнината от създаването на любимото ни училище. 

Празникът посрещнахме с поетичния спектакъл на театър “Българска армия” “Урок по български език” в знак на почит към патрона на училището ни Иван Вазов. За пореден път словото на Народния поет, на Патриарха на българската литература развълнува сърцата на всички, които през годините са свързали съдбата си с нашето училище. 

Гости на събитието бяха г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет “Образование, бизнес развитие и европейски политики” със своя вдъхновен екип, г-жа Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив, експерти от РУО-Пловдив, членовете на Фондация “Мариана Димитрова”, бивши ученици и учители, приятели и съмишленици. 

С вълнение и признателност г-жа Вихра Ерамян, директор на ЕГ “Иван Вазов”, приветства гостите и припомни историята на училището ни, като не пропусна да благодари за труда, всеотдайността, упорството и вдъхновението на всеки един, който е дал своя принос за утвърждаването на училището ни сред най-добрите в страната.

При създаването си през 1958 година ЕГ „Иван Вазов“ е първата в България руска гимназия. От 1990 година до днес е единственото в страната училище, в което се изучават шест чужди езика. През 2018 година в една от паралелките започва прилагането на иновативния образователен модел 1:1, а през следващата година става първото на Балканите и в Източна Европа Гугъл референтно училище. Към настоящия момент гимназията е единствената образователна институция в страната, в която обучението на повече от осемдесет процента от учениците се осъществява по модела 1:1.

С признателност и гордост бяха изпълнени и думите на г-жа Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив и бивш възпитаник на гимназията ни: „Сърцето ми ликува! Няма по-здрава школа, която да подготвя граждани на света с Пловдив в сърцето, каквито сме ние, възпитаниците на ЕГ „Иван Вазов“ – отговорни, дисциплинирани и борбени. Помнете, че можете и силата е в нас!“.

Г-н Стефан Стоянов също призна, че е горд с успехите на гимназията и всички иновации, които екипът й е приел да въведе и развива: „Най-важни са успехите в класните стаи. Нивото на обучение и подготовка на учителите в гимназията е изумително добро. Начело на този вдъхновен екип стои прекрасен директор, който не се страхува да скача в дълбокото и да прави иновации. Вие сте пионерите, които въвеждат смислено технологиите в образователния процес. Вие сте пример и вдъхновение“.

Честита 65-годишна на всички вазовци!

« 2 на 4 »

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха немски езикови дипломи на празнична церемония