Събитието е част от богатата и разнообразна програма от дейности в ЕГ „Иван Вазов“, фокусирани върху Второто издание на Деня на европейските автори през 2024г.

            На 28.02.2024г. ученици от 9.и клас, съпроводени от класния ръководител г-жа Велислава Гоцова и училищния библиотекар Галина Кривчева, посетиха печатницата и разгледаха книжната борса на издателска къща „Жанет 45“ в гр. Пловдив.

            Посещението на деветокласниците започна с любезното посрещане от Гери Георгиева – отдел маркетинг и продажби, която ги преведе по „пътя на книгата“ в различните отдели на печатницата. Учениците се запознаха с етапите при отпечатването на една книга и повишиха осведомеността си относно необходимостта от задълбочено изучаване на чужди езици. Г-н Красимир Лозанов – маркетинг директор, представи разнообразието от професии в книжния сектор и разкри ролята на преводача в диалога между културите.

            Новите заглавия – съвременни по дух и с атрактивна визия,  впечатлиха учениците, които  с интерес и любопитство разгледаха и книгите „Preоrder“.

Може да харесате още

Ден на земята
Осмокласници от ЕГ „Иван Вазов“ – на посещение в къща музей „Христо Г. Данов“- Пловдив
В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“