Среща разговор с Александър Секулов – писател, поет, журналист, редактор и драматург

се проведе в кинозалата на 24.01.2023 г. Госта представи г-жа Жана  Вулева – преподавател по български език и литература. Присъстваха учители по БЕЛ и ученици от 10 – 12 клас. Темата „Омир и Дебелянов на сцената на театъра“ се оказа не само интересна, но и полезна за младите читатели. „Спектакълът „Одисей“ съдържа много възможности за прочит. Наложи се да пиша текста четири пъти“ сподели Александър Секулов. Срещата разговор зареди с енергия и положителни емоции всички присъстващи. Задаваха се и въпроси, свързани с творческата визия на писателя. За романите, с които учениците са запознати потърсиха отговори от автора Росен Мишляшки от 11. и клас и Симеон Марков от 12. ж клас.

Александър Секулов, емоционално развълнуван от поздравленията за получения „Аскеер“ за съвременна драматургия, даде множество автографи. Дари на училищната библиотека цяла колекция от свои заглавия и написа  „На гимназия „Иван Вазов“ с обич!“

В края на срещата Александър Секулов покани учениците от ЕГ „Иван Вазов“ да посетят първи музея на театъра, който предстои да бъде открит на 01.02.2023 г. в Драматичен театър – Пловдив.

« 1 на 2 »

Може да харесате още

В ЕГ „Иван Вазов“ стартира „Маратон на четенето 2024“
Запознаване с френския бокс
Клубът на супергероите и техните съученици от 8.В клас участваха в благотворителния базар „Първа пролет в приюта“