Емир Мехмед вече трета година учи немски език. Всеки от 10з клас знае с какъв ентусиазъм и старание работи в часовете по немски език, а и не само. Той е един от учениците, на които обучението в електронна среда не повлия демотивиращо, а напротив.

С голяма радост учителката по немски език на Емир г-жа Радиана Добрева съобщава новината, че нейният ученик е успял да убеди комисията на Германската педагогическа служба и посолството на Федерална република Германия и да докаже, че владеенето на немски език за десетокласника от Езикова гимназия “Иван Вазов, град Пловдив, е на много високо ниво, подплатено с траен интерес и задълбочени знания.

На 15.03.2023 г. Емир участва в оспорвано интервю и стана един от дванадесетте  ученици  от елитните немски езикови гимназии в страната и единствен ученик от град Пловдив, който има шанс през лятото на 2023г. да бъде обучаван безплатно в Германия.

Стипендиантската програма включва триседмичен престой от 01.07.2023 г. до 20.07.2023 г. във Франкфурт на Майн и образователно четиридневно пребиваване в столицата на Федералната република, Берлин.

“Когато човек има ясно предначертани цели, е по-лесно“, споделя Емир. Участието в лятното обучение ще го приближи още повече до сбъдването на мечтата му да следва в Германия, по-бързо да се потопи в немскоезичната атмосфера и да намери нови приятели, които носят немския език в сърцето си, а и задължително да има възможността да комуникира интензивно с носителите на езика на живо.

Всички ние се вълнуваме наравно с Емир и му пожелаваме едно изпълнено с много емоции пътуване. Нека събира опит и впечатления, а на есен ще ни разкаже на немски език.

Успех, Емир!

Може да харесате още

Ученици творци от Езикова гимназия „Иван Вазов“ с първа награда в престижен културен форум
Тържествено връчване на награди
EГ “Иван Вазов” първи на националното ученическо състезание “Млади Таланти”