На 08 юли 2020г. се състоя церемонията за връчване на грамоти на изявени учители и директори, които по време на електронното обучение значително са помогнали за организацията на работа и за дигитализацията на пловдивските училища. Събитието бе организирано от неформалната общност – Google Educator Group – Plovdiv, част от която е и Елена Вързилова, учител по български език и литература в ЕГ “Иван Вазов”. Тя е с най-голям опит в използването на облачните технологии в училище и на свой ред обучава колеги.

  Церемонията се състоя в Дом на културата “Борис Христов” и на нея присъстваха зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов, експерти от общинския отдел „Образование“, представители на Център за творческо обучение, директори, учители и журналисти.

Най-активните преподаватели, дали своя принос за популяризиране на общинската политика за дигитализация със споделени уроци и уъркшопи, също бяха отличени по време на събитието. Сред тях са Гергана Стефанова, Надежда Цанкова, Велислава Гоцова и Дафинка Русинова от ЕГ „Иван Вазов“.

Призът за най-добрият училищен екип в работата с облачните технологии грабна екипът на ЕГ “Иван Вазов”. Училището първо въведе системата 1:1 и стана първото референтно на Гугъл училище у нас. Наградата получиха директорът на гимназията Вихра Ерамян и заместник-директорът по учебна дейност Мария Атанасова. Последната бе отличена и за цялостната си работа по създаването на ресурси, организиране на обучения и съавторството си в националните насоки за оценяване в електронна среда. 

Директорът на ЕГ “Иван Вазов” Вихра Ерамян получи и грамота като лидер и вдъхновител подкрепящ процеса на дигитализация и сертифицирането на учителите. 

“Винаги съм държала на екипната работа, не бих могла да се справя сама без мотивираните ми колеги. Струваше ни много усилия, но сега удоволствието е голямо, когато виждаме резултатите от нашия труд”, сподели тя пред събралите се учители и директори.

Може да харесате още

Ученици творци от Езикова гимназия „Иван Вазов“ с първа награда в престижен културен форум
Тържествено връчване на награди
EГ “Иван Вазов” първи на националното ученическо състезание “Млади Таланти”