На 10 ноември на посещение в Езикова Гимназия Иван Вазов бе г-н Анхел Сантамария Барнала, Съветник по образователните въпроси на Испания. Основната причина за посещението бе поставянето на табела на входа на гимназията, с която да се идентифицира като член по програма “Двуезични секции” към Отдел Образование.

Господин Сантамария се запозна също и с педагогическата работа на катедра “Испански език“ като присъства на открити уроци в 10 и 11 клас.

Бе впечатлен от мащабните проекти и усилената работа, която бяха свършили учениците от 11 клас по различни теми, свързани с непреходния роман “Дон Кихот” на Сервантес, както и от техните дигитални умения и способността да работят в екип, изразени в съвременен прочит и представени през призмата на съвремието ни. 

Десетокласниците, от своя страна, разкриха начин, как ученето може да бъде двустранен и забавен процес като предизвикаха съветник Сантамария да участва в образователна викторина на испански език, свързана с едни от най-необяснимите традиции в България.

Посещението приключи в кинозалата, където ученици от 12 клас представиха в кратък филм своето мнение и това на свои съученици от различни нива по въпроси, свързани с причината да изучават испански, за какво би им послужило в живота и не на последно място за желанието си да се развиват.

Може да харесате още

Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха италиански дипломи на празнична церемония
Отбелязване на национален ден безопасно движение по пътищата в ЕГ “Иван Вазов”
Зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ получиха немски езикови дипломи на празнична церемония